Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ
Simonits Erzsébet Alapító:
Simonits Erzsébet
(1955-2019)

 


Mohácsi András – Szalontai Ábel

Mohácsi András és kövei

- magyar–angol nyelvű képzőművészeti album -
Ára: 4500 Ft
Méret: 300 x 300 mm
Terjedelem: 56 oldal
Kötészet: vászonborítású keménytábla, cérnafűzött


    A két alkotóművész, Mohácsi András szobrász és Szalontai Ábel fotográfus több éve tervezik e közös album elkészítését, melyben egy szobrászati életmű összefoglalását és egy fotográfiai életmű egy részének fejlődését szeretnék megmutatni.

    "A művészi folyamat, melynek során a kőből szobor lesz, Mohácsi Andrásnál nem ilyen eltökélten egyirányú. Az ő művei az egyensúlyi állapotot keresik a szobor és a kő létmódja között. A megmunkálás, alakítás, faragás minimalizált gesztusaival dolgozik. Köveit épp csak el akarja kissé emelni a földtől. Az egyensúly ugyanakkor ezeknél a szobroknál mélyen összefügg a monumentalitás lehetőségeivel, a művészet magaslati levegőjével és légszomjával. A kő, a szobor fizikai és kulturális terével. És persze: mindez fekete-fehér fotókon válik láthatóvá számunkra."

    És miért fontos, hogy egy háromdimenziós tárgyról legyen kétdimenziós képünk? A szoborról készült fotó nem egyszerű technikai kérdés, hanem egy összetett szakmai-szemléleti válasz egy probléma megoldására, mely alkotói attitűdöt mutat meg.

    A kötet a Szép Magyar Könyv 2017 Verseny művészeti könyvek és albumok kategóriájában Antall József Emlékdíjat nyert. Bán Miklós tervező-grafikus alkotói különdíjban részesült.


A könyv a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Megrendelhető: bookline.hu, libri.hu, lira.hu

Facebook megosztás Twitter megosztás